De SportAnalytik-methode

SportAnalytik is een wereldwijd testprogramma dat werd ontworpen om de sportieve aanleg van kinderen van 5 tot 16 jaar in kaart te brengen en het kind vervolgens de meest geschikte sporten voor te stellen. Op ongeveer 1,5 uur testen we het lichaamstype, tactische vaardigheden en lichamelijke of motorische eigenschappen als coördinatie, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.

SportAnalytik levert de testresultaten voor elk kind en vergelijkt die met de vereisten van verschillende sporten. Uiteindelijk vinden we de unieke sporttalenten. Elk kind krijgt een rapport met de sporten die het beste bij hem of haar passen.

De SportAnalytik-methode werd ontwikkeld in samenwerking met dr. Tomas Peric (Ph.D) van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Sport aan de Karelsuniversiteit in Praag. Dr. Tomas Peric is een internationaal erkend expert. Samen met hem blijven we de methode verder ontwikkelen en optimaliseren.

Al meer dan 600.000 kinderen in 23 landen wereldwijd hebben aan SportAnalytik deelgenomen.

SportAnalytiks voornaamste doel is: kinderen laten genieten van sport!


Ontdekken van de motorische en tactische vaardigheden van het kind door
9 testen

Lichaamstype

Tactische vaardigheden

Snelheid

Explosiviteit

Kracht

Uithoudings- vermogen

Coördinatie

Evenwicht

Lenigheid

Kim Gevaert Sprintster, olympisch goud in 2008
Mijn dochter Lili heeft veel sprongkracht en wil later atletiek doen, net als ik. Vince heeft gevoetbald maar vond dat te competitief. Hij doet nu basketbal. Dat is een andere vibe. Romeo volgt trompetles, maar ook krav maga.
Tom Teulingkx Sportarts en voorzitter van SKA, de vereniging van sport- en keuringsartsen
Mijn zoon Otto heeft zijn hele kindertijd gevoetbald, maar heeft op zijn 13de voor wielrennen gekozen. Dat doet hij liever en daar heeft hij ook meer aanleg voor.
doc. PaedDr. Tomas Peric, Ph.D. Department Head, author of "Selection of sport talents"
"I have pursued the area of sport talent selection for 25 years and SportAnalytik is a neat project for the general public, that leverages talent identification methodology derived using the scientific method"

Rapporten met individuele resultaten
voor elk kind