SportAnalytik doelgroepen

Ik ben de ouder/voogd van een kind
Ik werk in een school
Ik werk voor een gemeentelijke sportdienst
Ik vertegenwoordig een jeugdsportvereniging
Ik vertegenwoordig een jeugdbeweging of een andere organisatie
Bedrijven

Ik ben de ouder/voogd van een kind

Sport levert kinderen heel veel lichamelijke, geestelijke en sociale voordelen op. SportAnalytik helpt ouders om op basis van leuke, maar wetenschappelijk onderbouwde testjes de best mogelijke sport voor hun kind(eren) te kiezen. Elk kind krijgt na afloop een individueel testrapport mee naar huis. Als ouder bent u meer dan welkom om de (halve) testdag bij te wonen, met een lekker kopje koffie of een glaasje fris.

Om te weten hoe SportAnalytik werkt, klik hier.
Om te weten hoe u kunt inschrijven, klik hier.


‘Ik werk in een school

Als onderwijzer of docent vindt u misschien ook dat uw school harder zou moeten inzetten op sport en beweging. Enkele korte uurtjes LO per week volstaan op zich niet om al onze kinderen en tieners voldoende te laten bewegen.
Met SportAnalytik heeft u een wetenschappelijk onderbouwde troefkaart om kinderen van 5 tot en met 16 jaar enthousiast te maken voor sport en een gezonde leefstijl, en om op basis van een testnamiddag de sport te vinden die het best bij hun natuurlijke aanleg past.
De test is zowel bedoeld voor kinderen die al sporten als voor kinderen die nog niet de weg naar een sportclub hebben gevonden (zowat de helft van alle kinderen in Vlaanderen!). Elk kind krijgt na afloop een individueel testrapport.
De ouders van uw leerlingen zullen onder de indruk zijn van het test- en sportrapport dat hun kind mee naar huis brengt. Met SportAnalytik biedt u de ouders zeer tastbare meerwaarde, met wellicht directe positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van hun kroost.
Als leraar of directie krijgt u na afloop van de testdag een gedetailleerd verslag waarin u naast alle resultaten, met de sterke en zwakke punten, onder meer ook kunt zien hoe uw leerlingen zich sportief verhouden tot leeftijdsgenoten in onze databank met gegevens over meer dan 500.000 kinderen verspreid over de hele wereld.
Elders op deze site kunt u lezen hoe SportAnalytik werkt. De prijs per getest kind bedraagt doorgaans 19€, inclusief alle individuele en collectieve rapporten.

Als u geïnteresseerd bent in onze methode, neem dan aub contact met ons op. Klik hier.


Ik werk voor een gemeentelijke sportdienst

Als medewerker of leidinggevende van een sportdienst vindt u misschien ook dat uw stad of gemeente harder zou moeten inzetten op sport en beweging voor kinderen en tieners. Enkele korte uurtjes LO per week op school volstaan niet om onze kinderen voldoende te laten bewegen. Natuurlijk heb je jeugdsportverenigingen, maar onderzoek wijst uit dat slecht de helft van onze kinderen de weg naar zo’n club vindt. En van de kinderen die al wél op sportclub zijn, is het lang niet zeker dat ze in de sport zijn beland die het best overeenstemt met hun natuurlijke aanleg.
Met SportAnalytik heeft u een wetenschappelijk onderbouwde troefkaart om alle kinderen van 5 tot en met 16 jaar in uw stad of gemeente enthousiast te maken voor sport en een gezonde leefstijl, en om op basis van één testnamiddag de sport te vinden die het best bij hun natuurlijke talenten past. De test is zowel bedoeld voor kinderen die al sporten als voor de vele kinderen die nog geen georganiseerde sport beoefenen.
Elk kind krijgt na afloop een individueel testrapport.
Hun ouders zullen onder de indruk zijn van het verslag dat hun kind dankzij uw organisatie mee naar huis brengt. Met SportAnalytik biedt u de ouders van alle deelnemende kinderen zeer tastbare meerwaarde, met een directe positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van hun kroost.
Als sportdienst krijgt u na afloop van de testdag een gedetailleerd verslag waarin u naast alle resultaten, met de sterke en zwakke punten, onder meer ook kunt zien hoe de geteste kinderen zich sportief verhouden tot leeftijdsgenoten in onze databank met gegevens over meer dan 500.000 kinderen verspreid over de hele wereld.
Elders op deze site kunt u lezen hoe SportAnalytik werkt. De prijs per kind dat in gemeentelijk of stedelijk verband wordt getest, bedraagt doorgaans 19€, inclusief alle individuele en collectieve rapporten.

Als u geïnteresseerd bent in onze methode, neem dan aub contact met ons op. Klik hier.


Ik vertegenwoordig een jeugdsportvereniging

Via SportAnalytik kunnen kinderen en hun ouders op basis van een halve testdag met 9 wetenschappelijke onderbouwde metingen achterhalen welk sport in hun geval het meest geschikt is. Elders op deze site leest u hoe de vork aan de steel zit.
Op het eerste gezicht lijkt het misschien raar dat een jeugdsportclub haar leden zou laten testen op natuurlijke sportaanleg, want het is mogelijk dat er een sport uit de bus komt die uw club niet aanbiedt! Toch kunt u zich afvragen of het wel heeft tijd en energie te investeren in een kind dat eigenlijk veel beter een andere sport zou beoefenen. Ook voor het kind zelf zou dat belangrijke informatie zijn. Bovendien is het net zo goed mogelijk dat een kind op basis van ons objectief onderzoek juist veel talent voor uw sport blijkt te hebben, en voor de toekomst misschien meer in zijn mars heeft dan de trainer tot nu toe dacht.
Er bestaat ook een mogelijkheid om de kinderen in uw club specifiek te testen op de aanleg voor de sport die u organiseert en die uw jeugdleden nu al beoefenen.
Hoe dan ook, meten is weten. Hebt u interesse om een SportAnalytik-testevent te organiseren voor uw jeugdleden of om de test te integreren in een open-talentdag of een ander evenement, neem dan zeker contact met ons op!

Voor onze contactgegevens, klik hier.


Ik vertegenwoordig een jeugdbeweging of een andere organisatie

Via SportAnalytik kunnen kinderen en hun ouders op basis van een halve testdag met 9 wetenschappelijke onderbouwde metingen achterhalen welk sport in hun geval het meest geschikt is. Elders op deze site leest u hoe de vork aan de steel zit.
Elke organisator van evenementen voor kinderen en tieners en elke jeugdvereniging – of dat nu een jeugdbeweging, een culturele vereniging of nog een andere vereniging voor kinderen en/of tieners is – kan een halve testdag van SportAnalytik organiseren.
Een SportAnalytik-test kan een originele, leuke en nuttige vorm van teambuilding zijn, of u kunt de test integreren in een festival, wijkfeest of een andere bijeenkomst waar kinderen en tieners present zijn. Wat we tijdens uw evenement nodig hebben, is een overdekte ruimte of zone van minimaal 12 bij 20 meter. Maar als vereniging kunt u ook met uw kinderen naar onze thuisbasis in Westerlo komen.
Normaal neemt de test drie à vier uur in beslag maar SportAnalytik heeft ook een lightversie, die maar 45 minuten duurt. In elk geval krijgt elk kind na afloop een individueel rapport met alle testresultaten en een lijstje van aanbevolen sporten die het best bij hun persoonlijke aanleg passen.
Alle deelnemers – en zeker ook hun ouders – zijn na zo’n test altijd heel enthousiast over hun vaak nieuw ontdekte sportieve talenten. Als vereniging of organisator biedt u uw leden of publiek een bijzonder leuke maar ook leerzame activiteit aan, die uw normale aanbod extra kleur geeft.
Hebt u interesse om een SportAnalytik-testevent te organiseren voor uw jeugdleden of om de test te integreren in uw evenement, neem dan zeker contact met ons op!

Voor onze contactgegevens, klik hier.


Bedrijven

Via SportAnalytik kunnen kinderen en hun ouders op basis van een halve testdag met 9 wetenschappelijke onderbouwde metingen achterhalen welk sport in hun geval het meest geschikt is. Elders op deze site leest u hoe de vork aan de steel zit.
Ook bedrijven kunnen een SportAnalytik-test organiseren voor de kinderen van hun medewerkers. Corona heeft duidelijk gemaakt hoe groot het belang van beweging en sport is voor het welzijn en de gezondheid van ons en onze kinderen. Door uw medewerkers een SportAnalytik-test voor hun kinderen aan te bieden, creëert u als onderneming een eigentijdse, waardevolle, plezierige en vooral bijzonder originele incentive.
Ouders vinden het sowieso fijn zo’n test van hun kinderen te kunnen bijwonen, maar we bieden ook uw medewerkers zelf de gelegenheid om hun sportieve talenten in kaart te laten brengen. Daarvoor zetten we hoogtechnologische apparatuur in zoals 3D-camera’s en het Icaros-toestel. Voorts testen we hun reactiesnelheid en hun hydratatiegraad. Het zijn stuk voor stuk laagdrempelige en leuke proefjes waarvoor uw medewerkers geen topconditie hoeven te hebben en zich niet hoeven af te beulen. Iedereen die wil kan meedoen, en voor medewerkers die dat liever niet willen, blijft de mogelijkheid om hun kinderen te volgen tijdens de test, terwijl zij zelf genieten van een hapje en een drankje.
Als u meer informatie wil over de mogelijkheden en de prijs van een SportAnalytik-incentive in uw onderneming, dan maken we graag een voorstel op maat.

Voor onze contactgegevens, klik hier.